Tulevaisuusmuotoilu ja megatrendit aamukahvit -banneri

Tulevaisuusmuotoilu ja megatrendit -aamukahvit

29.3.2023 klo 9-11, Port Tower, 8 krs. Kokkola

Tervetuloa Kokkolan Port Toweriin aamukahveille verkostoitumaan & kuulemaan tulevaisuusmuotoilusta, megatrendeistä sekä tulevaisuustyökaluista tulevaisuusmuotoilija Minna Koskelon sekä ennakoinnin asiantuntija Liisa Poussan johdolla.

Ohjelma:

9.00 Tervetuloa

9.15 Tulevaisuusmuotoilu – tulevaisuustietoisuudesta tulevaisuustoimijuuteen – Minna Koskelo, tulevaisuusmuotoilija

10.00  Megatrendit 2023 ja tulevaisuustyökalut – Liisa Poussa, ennakoinnin asiantuntija, Sitra

10.30-11.00 Vapaata verkostoitumista 

Tapahtuman järjestää Bounce Forward -hanke yhteistyössä Viexpon kanssa.

Minna Koskelo,
tulevaisuusmuotoilija, tietokirjailija

Minna Koskelo on tulevaisuusmuotoilun edelläkävijä Suomessa. Hän yhdistää ajattelussaan raikkaalla tavalla ennakointiajattelua, palvelumuotoilua ja ihmistieteitä rikastaen käsitystämme siitä, mitä voisimme tulevaisuuksien eteen tehdä. Koskelon missio on saada tulevaisuusajattelu osaksi organisaatioiden ja ihmisten päätöksentekoa. Koskelo on myös jäsen arvostetussa Association for Professional futurists -yhdistyksessä.

Koskelo työskentelee tulevaisuusmuotoilijana tulevaisuusmuotoilun ja ennakoinnin kehittämisen parissa perustamassaan 11Helsinki Oy:ssä. Viimeisten 20 vuoden aikana Koskelo on työskennellyt lähes 100 organisaation kanssa julkisella ja yksityisellä sektorilla kymmenien toimialojen parissa. Sivutyönä Koskelo opettaa tulevaisuusajattelua Laureassa Service Innovation and Design Master -ohjelmassa. Koskelo on myös perustaja ennakointia edistävässä Futures Finland ja Tulevaisuuspäivä ry:ssä. Koskelon kirja Tehtävänä tulevaisuus – tulevaisuusmuotoilu päätöksenteossa julkaistiin 2022.

Liisa Poussa,
ennakoinnin asiantuntija

Liisa Poussa työskentelee Sitran ennakointitiimissä, jossa tuotetaan tulevaisuuteen luotaavaa ennakointitietoa ja tuetaan suomalaista yhteiskuntaa tiedon tulkinnassa ja hyödyntämisessä. Liisan työn tavoitteena on tehdä tulevaisuuksista ja niiden tulkinnasta ja kuvittelusta helposti ymmärrettävää. Liisa on koulutukseltaan VTM ja palvelumuotoilija.