Hankkeen aikana järjestetyt tapahtumat

Tulevaisuusaamu - Verkostot rakentavat tulevaisuutesi 29.8.2023


Tulevaisuusaamu – Verkostot rakentavat tulevaisuutesi

29.8.2023 klo 8.30-13 Kokkolassa ja etänä

Tule kuulemaan, miten voit lähteä toteuttamaan tulevaisuusmuotoilua omassa työssäsi sekä millainen merkitys yhteistyöllä on organisaatioiden resilienssille ja muutoskyvykkyydelle. Tarjolla on käytännön esimerkkejä palvelumuotoilun ja tulevaisuusajattelun  hyödyntämisestä tulevaisuusmuotoilija Minna Koskelon sekä työpäivämuotoilija Aku Varamäen johdolla. 

Päivä sisältää alustukset aiheisiin, jonka jälkeen työskentelemme työpajamuotoisesti yhdessä aiheita pohtien.

Tutustu päivän tarkempaan ohjelmaan täällä.

Liikunta-alan yritysten kehittämispäivä 30.5.2023

 

Liikunta-alan yritysten muutoskyvykkyyden kehittämispäivä 30.5.2023

Päivän tavoitteena on lisätä yritysten tietotaitoa liikunnan edistämiseen, tutustua yrityksen resilienssin kehittämiseen sekä oppia myynnin askelmerkkejä kohti parempaa tulevaisuutta. Tilaisuus toteutetaan osittain hybridinä. Läsnäoleville osallistujille tarjotaan kahvit ja lounas.

Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan täällä.

Tulevaisuusaamu - Yrityksesi tulevaisuus pelissä 25.5.2023

Tulevaisuusaamu – Yrityksesi tulevaisuus pelissä

25.5.2023 klo 9-11 @Zoom

Tervetuloa kevään 2023 viimeiseen Tulevaisuusaamuun! Tule kuulemaan mm. miksi arvolupaus ratkaisee yrityksesi tulevaisuuden, miten arvolupaus kannattaa valita ja mitä mokia sen valinnassa kannattaa välttää. Lisäksi Tulevaisuusagenttikoulutuksen vastavalmistuneet agentit kertovat omia näkökulmiaan yrityksen sisäiseen ketterään kehittämiseen ja muutosten osallistavaan jalkauttamiseen.

Tapahtumasivulle ja ilmoittautumiseen tästä!

Tulevaisuusagenttikoulutusmallin -esittelykioskit 3.5. & 4.5.


Tulevaisuusagenttikoulutusmallin esittelykioskit

Järjestämme kaksi Tulevaisuusagenttikoulutusmallin esittelykioskia. 3.5. esittelemme mallia klo 8.30-10 walk-in livetilaisuudessa LABin Lahden kampuksella. 4.5. klo 15-15.30 pidämme mallin esittelyn etänä. Kerromme tilaisuudessa omasta toteutuksestamme ja annamme vinkkejä, joiden avulla voit kasvattaa omat tulevaisuusagenttisi pk-yritysten avuksi. Kioski on tarkoitettu erilaisille koulutustoteuttaja- ja tiedonlevittäjäorganisaatioille.

Tapahtumasivulle tästä.

Tulevaisuusmuotoilu ja megatrendit aamukahvit -banneri

 

Tulevaisuusmuotoilu ja megatrendit -aamukahvit

29.3.2023 klo 9-11, Port Tower, 8 krs. Kokkola

Aamukahvi- ja verkostoitumistilaisuus tulevaisuusmuotoilun, megatrendien ja tulevaisuustyökalujen parissa. Puhumassa tulevaisuusmuotoilija Minna Koskelo ja Sitran ennakointiasiantuntija Liisa Poussa.

Tapahtumasivulle tästä.

Tulevaisuusaamu: Kestävyysnäkökulmia tulevaisuuden työelämään -banneri

 

Tulevaisuusaamu – Kestävyysnäkökulmia tulevaisuuden työelämään

22.3.2023 klo 9-11 Zoomissa

Webinaarin tarkastellaan tulevaisuuden työelämän teemaa kolmesta kestävyysnäkökulmasta.

Asiantuntijan herättelypuheenvuoro hahmottelee tulevaisuuden työtä ja sen tekijöitä valottaen työelämään siirtyvän sukupolven odotuksia ja toisaalta kestävyysongelmien tuomia haasteita. Tutkijapuheenvuoro puolestaan käsittelee työpaikkojen ilmastotyötä. Yrityspuheenvuoro kuvaa uuden, kestävää kehitystä tukevan liiketoiminnan luomista omassa yrityksessä.

Tapahtumasivulle tästä.

12.1.2023 klo 14-16 Yhdessä kohti kestävää muutosta -webinaari 19.1.2023 Uhat ja mahdollisuudet kolmessa horisontissa -verkkotyöpaja

 

Yhdessä kohti kestävää muutosta -webinaari

To 12.1.2023 klo 14–16

Uusi vuosi alkaa ajankohtaisissa merkeissä. Koulutusiltapäivän teemoina ovat muutosjohtaminen ja kestävyys, joiden pariin sukelletaan käytännönläheisesti. Millainen rooli asiantuntijatyötä tekevillä on matkalla kohti kestävämpää yhteiskuntaa, ja kuinka toimia muutosagenttina omassa organisaatiossa tulevaisuusagenttiosaamista hyödyntäen? Tuoreen tiedon äärelle meidät johdattaa Turun yliopiston väitöskirjatutkija Mira Valkjärvi. Valkjärvi toimii päivätyössään Centria-ammattikorkeakoulussa TKI-asiantuntijana.

Uhat ja mahdollisuudet kolmessa horisontissa (Three horizons) -verkkotyöpaja

To 19.1. klo 14-17 Zoom + Miro

Tervetuloa tutustumaan toiminnallisessa verkkotyöpajassamme kuinka saada lähiajan, keskipitkän ja pitkän ajan tulevaisuudet keskustelemaan keskenään. Kolmen horisontin malli ja työkalut voivat mm. auttaa hahmottamaan nykyhetken ja muutospaineiden välistä jännitettä, mahdollistaa rakentavaa vuorovaikutusta ja tukea strategisia tulevaisuuskeskusteluja. Iltapäivätyöskentely toteutetaan Zoomin välityksellä Miro-alustaa hyödyntäen ja tilaisuus on osittain kaksikielinen (suomi/englanti).

Tammikuun tilaisuuksien sivulle tästä.

Tulevaisuusaamu – Palvelumuotoilu yhteiskehittämisen välineenä 16.11.2022

Tulevaisuusaamu: Palvelumuotoilu yhteiskehittämisen välineenä Ke 16.11.2022 klo 9-10.30 (Zoom)

Marraskuisen Tulevaisuusaamun teemana on palvelumuotoilu yhteiskehittämisen välineenä. Tule kuuntelemaan, mitä palvelumuotoilu on ja miten palvelumuotoilua voidaan käyttää yrityksen kehittämismenetelmänä. Lisäksi kuulet, millaista apua palvelumuotoilusta on aloittavan yrityksen liiketoiminnan kehittämisessä.

Tutustu tarkempaan ohjelmaan.

Mukana muutoksissa -resilienssiseminaari

Mukana muutoksissa -resilienssiseminaari 18.10.2022 klo 8.30-12.30

 

18.10.2022 klo 8.30-12.30
Lahden tiedepuisto / Aalto-auditorio (Niemenkatu 73)

Pysyykö yrityksesi mukana muutoksissa? Sopeutuuko ja selviytyykö organisaatiosi jatkuvasti muuttuvassa toimintaympäristössä ja uusissa olosuhteissa.

Tilaisuus järjestetään yhteistyössä LAB-ammattikorkeakoulun Bounce Forward- hankkeen, Lahden seudun Kehitys LADEC Oy:n ja Varis Coachingin kesken. Puhujina ovat Sari Niemi (LAB-ammattikorkeakoulu), Krista Mäkelä ja Kimmo Seppänen (LADEC) ja Kati Varis (Varis Coaching). 

Tutustu tarkempaan ohjelmaan täällä.

Tulevaisuusaamu: Nostetta työyhteisösi muutoskykyyn

Zoomissa 31.8.2022 klo 9–11 
Avoin ja ilmainen verkkotilaisuus asiantuntijatyötä tekeville toimintansa kehittämisestä ja uusista toimintatavoista kiinnostuneille.

Syksy on monille meistä muutoksen aikaa. Palaa työhön uudella asenteella ja hae virikkeitä työyhteisösi kehittämiseen kaikille avoimesta verkkotilaisuudestamme. Muutoskykyinen yhteisö rakentaa itselleen sopivaa tulevaisuutta ja kestävää työelämää yhdessä. Bounce Forward – Resilienssiä työelämään -hankkeen yrityskohtaisissa resilienssipajoissa tuetaan Päijät-Hämeen, Keski-Pohjanmaan ja Uudenmaan pk-yrityksiä tässä kehittämistyössä.

Elokuisessa Tulevaisuusaamussa tietokirjailija, taiteen tohtori Asta Raami tutustutti meidät älykkään intuition hyödyntämisen saloihin. Lisäksi asiantuntijamme sekä resilienssipajaosallistujat Mari Rosberg Provincia Oy, Marjuska Kaukomies Content Union Oy sekä Mika Liedes, Priotec Oy kertoivat kehittämiskokemuksistaan. Tarkempaan ohjelmaan tästä.

Liikunta-alan yrittäjä – kehitä yrityksesi myyntiä ja asiakaslähtöisyyttä!

Tulevaisuusaamu - Askelmerkkejä tulevaisuuden liikunta-alan yrityksille -tapahtuma 29.3.2022 klo 9-1117.6.2022 klo 9.00–12.00 / Mukkulankatu 19, Lahti (LAB-ammattikorkeakoulu)

Onko yritykselläsi loistava tuote tai palvelu, mutta asiakasvirta ja myynti takkuaa? Oletko joskus miettinyt, miten asiakkaat näkevät yrityksesi ja miten voisit saavuttaa heidät entistä paremmin? Et ole ajatuksinesi yksin, joten tartu toimeen yhdessä muiden liikunta-alan yritysten kanssa, ja kehitä toimintaasi! Työpajan tavoitteena oli kehittää liikunta-alan pk-yritysten tulevaisuusorientaatiota ja muutoskykyä asiakasvuorovaikutukseen keskittyen. 

Työpajassa harjoiteltiin myyntitilanteita, sekä ideoitiin ratkaisuja ja toimenpiteitä työelämän kehittämisen ja liikunta-alan asiantuntijoiden tuella. Toiminnan asiakaslähtöisyyttä työstettiin kokeilevaa simulaatiomenetelmää hyödyntäen. Tapahtumasivulle tästä.

Tulevaisuusaamu: Sinustako työyhteisösi tulevaisuusagentti?


Avoin ja ilmainen verkkotilaisuus, Tulevaisuusaamu – Sinustako työyhteisösi tulevaisuusagentti?, järjestettiin 1.6.2022 klo 9-10.30 Zoomissa.

Tilaisuudessa valotettiin, millaista tulevaisuustietoa asiantuntijatyössä tarvitaan, ja miten tarttua toimeen ja innostaa oma työyhteisö kokeilemaan jotain uutta. Äänessä olivat ensimmäisen Tulevaisuusagenttikoulutuskierroksen valmistuneet agentit Päijät-Hämeestä, Uudeltamaalta ja Keski-Pohjanmaalta.


Tulevaisuusaamu – Askelmerkkejä tulevaisuuden liikunta-alan yrityksille

Tulevaisuusaamu - Askelmerkkejä tulevaisuuden liikunta-alan yrityksille -tapahtuma 29.3.2022 klo 9-11
Aktiivisen aamun aikana kuultiin asiantuntijoiden mietteitä tulevaisuudesta ja kompleksisuudesta liikunta-alalla. Vierailijana oman tarinansa kertoi alan moniottelija Oona Tolppanen. Tilaisuudessa kerrottiin myös  päijäthämäläisille liikunta-alan pienyrityksille suunnatuista resilienssipajoista, joissa kartoitetaan osallistujien tulevaisuustarpeita ja tutustutaan uudistumisen työkaluihin pienryhmässä. Tulevaisuusaamu – Askelmerkkejä tulevaisuuden liikunta-alan yrityksille -tapahtuma järjestettiin hybridinä 29.3.2022 Liikuntakeskus Pajulahdessa.

Tulevaisuusaamu 3.12.2021 klo 9-10

Ensimmäisessä verkon yli järjestetyssä Tulevaisuusaamussa kuultiin, miten yhteiskehittäminen ja tulevaisuuslukutaito voivat auttaa asiantuntijaa ja tämän työyhteisöä uudistumaan ja kehittämään kestävämpää työelämää. Lisäksi kerrottiin asiantuntijoille ja yrityksille suunnatuista maksuttomista Tulevaisuusagenttikoulutuksista ja resilienssipajoista. Tapahtumasivulle pääset tästä.

Tulevaisuusaamu 3.12.2021 klo 9-10